Bussresa till Göteborg 2019-08-25

Bussresa lördag 24 augusti till bl.a. Göteborgs skärgård

Hela utflykten genomfördes i ett behagligt väder med lagom temperatur, inget regn och knappast någon vind. Det sista var bra med tanke på att en 2,5 lång båtresa var inbokad.

Efter en något besvärande försening vid starten gick färden, via Vänersborg, till Göteborg där vi parkerade vid Lilla Bommen. Här serverades busskaffe enligt förväntad standard med halvljummet kaffe och mazarin.

Hela gruppen förflyttade sig sedan till kajen där vår båt låg. Vid 11-tiden embarkerade vi båten och intog våra platser.

Båten gick ut ur Göteborgs hamn och vi passerade bl.a. bostads- och kontorsområdena vid Lindholmen och sedan förbi Eriksberg och vidare under Älvsborgsbron.

Vi gick sedan vidare förbi Älvsborgs fästning och mot Göteborgs södra skärgård.
Vid den här tiden serverades lunchen som bestod av lax alt. rostbiff enligt önskemål .

Vädret var varmt och man kunde gå upp på övre däck och känna havsluft och där också få en bättre överblick över den skärgård vi passerade igenom.
En guide berättade i högtalarna historik om Göteborg, strider som rasat när norrmännen och danskarna försökte inta Göteborg.
Vi fick också information om de öar vi passerade som Styrsö, Brännö m.fl.

Efter återkomst i hamn for vi vidare till Slottsskogen där en del av passagerarna valde att stiga av medan resten åkte vidare till Botaniska trädgården.
För de som stannade i Slottsskogen gick en del vidare till Naturhistoriska museet där det fanns mycket intressant att titta på. Besökarna kände det som att de kunde lagt minst en hel dag på museet.
För de som valde att stanna till i Botaniska Trädgården kunde, i det soliga vädret, beskåda artrikedomen och var extra intressant för de som är intresserade av växter.