Floramöte 2018-04-15

Sammanfattning av flora-möte 15 april kl. 14.00 i Rösebo-lokalen

Idag har vi haft vårt första Floramöte för år 2018. Vi träffades i Rösebolokalen, för att titta på bilder och lyssna på Bo Eriksson från U-a Botaniska.  Bo hade gjort ett mycket trevligt bildspel som handlade om ”Vatten- och Sumpväxter”. Det kom 25 stycken intresserade inventerare, vilket var mycket roligt.  År 2017 ägnade vi oss mest åt blommande växter på torra land. Många av alla dessa starrar, vassar, igelknoppar och tåg m.m. har vi väl sett där det är vått och sumpigt men sedan gått vidare. Men nu   är det dags att även titta på allt som växer där det är vått och försöka artbestämma även dessa växter. Så dra stövlarna på och ut i det våta!
Vi är väldigt tacksamma för att Bo stöttar oss och delar med sig av sin kunskap och som han påpekade, detta är något vi gör för kommande generationer. Om femtio år kan de som då lever i Vår Bygd inventera floran och tänka: ”så roligt att denna blomma fortfarande växer kvar på samma plats som för femtio år sedan.”  Det är av den anledningen det är så viktigt med de kartor som finns i vårt häfte, ”Naturnamn i Vår Bygd.” Med hjälp av dessa kartor kan vi visa, att på just denna plats växer t.ex. spikblad år 2018.

Slutligen vill jag säga till alla er som inventerar floran i Vår Bygd, att ni gör en fantastisk insats. Vi är många men eftersom det är så roligt och så viktigt, är vi glada om fler personer vill vara med. Hör av er till mig, Kerstin Larsson, tel. 070 7409418.