Vår Bygds familjedag 2019-08-18

Familjedag i Binäs 2019-08-18

Vi valde att arrangera vår sensommaraktivitet i år som en familjedag i stället för den traditionsenliga vandringen. Vi försökte samla aktiviteter som vi tycker är kopplade till bygden och den plats vi valde var på Lars Krantz gård.

De flesta av aktiviteterna var förlagda utomhus men vi hade garderat oss med några tält i händelse av regn. Men vi hade vädret på vår sida, bara vid avslutningen kom det en regnskur, annars ett härligt väder som var lagom varmt.
Mer än 90 personer anslöt, vi hade problem att räkna mer i detalj. Alla åldrar var representerade.De flesta valde att börja med poängpromenaden, en för barn och en för vuxna.
Se den rätta tipsraden här.

När man kom tillbaks efter poängpromenaden kunde man välja att besöka någon av de olika stationerna.
Här plockar Jessica fram rökt vildsvin och rökt makrill som man fick smaka.

Alf Joelsson informerade om hur man agerar i samband med viltolycka.

Här fick en av de yngre besökarna, med hjälp av Martina, medverka vid ihopsättning av en fågelholk. Barn fick med sig fågelholken gratis hem.

Jan berättade om honung, hur konsistens och smak påverkades av vilka växter bina hade tillgång till m.m. Vi fick provsmaka nyslungad honung.

Det bjöds även på varm korv och för de som ville förtära korven, eller medhavt kaffe och fikabröd, i stillhet och sitta ner kunde gå in i ett av tälten där Åke bjöd på dragspelsmusik.

Något som drog många intresserade besökare var Marita Krantz trädgård som är lite utöver det vanliga. Några få bilder kan tyvärr inte visa den variationsrikedom som finns trädgården.

När vi närmade oss slutet av vår bygdedag var det dags för prisutdelning för tipspromenaden och dragning i lotteriet. Många vinster hade lämnats av generösa givare.
Sonja var en av de som lyckades bäst på poängpromenaden och får här pris.
Lars fortsatte sedan med att ropa ut vinstnummer och vinnarna ficka välja bland vinsterna.

Alf Joelsson gjorde sig talesman för besökarna och tackade arrangörerna och speciellt ”regissören” av bygdedagen, Lars Krantz, för det arbete som lagts ner.