Årsmöte 2019

En sammanfattning av Vår Bygd 1891 årsmöte 2019

Föreningen ”Vår Bygd 1891” firar i år sitt 30-års jubileum vilket vi lyfte fram i starten av årsmötet.
Vår ordförande, Jan Larsson, hälsade de 63 deltagarna välkomna.

Jan presentera programmet för möte och fortsatte sedan med en kort presentation av föreningen och dess planerade aktiviteter under våren och försommaren.
Jan presenterade vår planerade bussresa i augusti. En intresselista skickades runt och som direkt gav 30 intresserade.

Hans Skarholm presenterade föreningens hemsida som vi ser som vårt fönster utåt där vi informerar om kommande aktiviteter och som vi också använder som arkiv för protokoll och, inte minst, vår stora bildbank. Hans gjorde, som information en snabbvisning av hemsidans innehåll och hur man kan söka information, direkt via hemsidan, alternativt via sökmotor Google. Mycket information har föreningen även lagt in på Bygdeband vilket är ett historiskt digitalt arkiv för hembygds- och släktforskare i regi av Sveriges Hembygdsförbund.

Nästa punkt var årsmötesförhandlingar. Jan Larsson omvaldes som ordförande. Protokollet från årsmötesförhandlingarna kan läsas här.

Därefter var det dags för Vargöns Ukulelegrupp att äntra scenen. Vi fick träffa en engagerad och musikalisk grupp som framförde kända stycken som passade extra bra för ukulele. Mellan musikstyckena berättades en och annan ekivok historia och anekdot.
Det gjordes även flera individuella framträdanden med sång och ukulele.

Vi visar även en kort video från gruppens framträdande här.

Efter en kort kaffepaus med smörgåsar så fortsatte underhållningen.

Jan tackade ukulele-gruppen för sitt framträdande som uppskattades mycket av de närvarande. Gruppen ropades in igen och fick spela ett extranummer.

Därefter vidtog det traditionella lotteriet som  i år var extra välfyllt tack vare många generösa givare.

Jan avslutade hela sammankomsten och tackade de närvarande och önskade alla åter till våra fortsatta aktiviteter.