Bussresa 2011

Bussresa föreningen ”Vår Bygd 1891” 2011-08-06

Föreningen Vår Bygds årliga resa utgick från Rösebo skola och första besöket gjordes på Örtagården i Dals-Rostock. Kerstin Ljungkvist berättade historien om Rostocks brunn och visade oss runt bland alla väl skyltade växter och i sin ateljé.

Förmiddagskaffe med fralla intogs på Kroppefjälls Hotell & SPA. Astrid Olsson berättade om verksamheten på anläggningen och lite historik från sanatorietiden.  Efter kafferasten besågs utställningen om sanatoriet och den vackra omgivningen vid tjärnen.

Resan gick sedan vidare till Steneby och Dalslands Aktiviteter. Gående utanför stängslet kunde man klappa och mata de tama älgarna. De fem älgarna och en liten älgkalv såg verkligen ut att trivas bra i den stora inhägnaden. Vid sidan om fanns också ett större Hjorthägn.

Nästa plats var Norebyns Café & Camp med stugby som ligger vackert beläget vid sjön Grann, den gör verkligen skäl för namnet. Vi åt här en god lunchbuffé samt kaffe och kaka. Jerker Johansson berättade om anläggningen som drivs av Jerker och brodern Nore med fru, tillsammans med jordbruk och sågverk

Färden gick sedan utefter sjön Grann och efter Ed på slingriga småvägar till Råggärds Hembygdsgård. Här serverades kaffe med dubbelvåffla. Vi blev också guidade i kyrkan som låg alldeles intill.

Sista stället för dagen var Evenstorps Gård, Sundas Ryr. Här var allt välskött och det finns en stor hallon- och rabarberodling samt en nybyggd gårdsbutik. Som avslutning bjöd föreningen på ett glas hallonsaft och det var tillfälle att handla i butiken. Resan fortsatte sedan mot hembygden efter en resa i vårt vackra landskap med fint resväder.

Arne Hallsten