Bussresa 2014

Bussresa med Vår bygd till Torsö 2014-08-09

Ett 50-tal personer hade mött upp i ett varm och behagligt väder till årets bussresa som gick till Torsö som ligger i närheten av Mariestad. Torsö är sedan 1994 förbunden med fastlandet med en bro.
TorsöbronVi mötte vår guide för Torsö, Sofia Svensson, vid brofästet där vi bjöds på kaffe i restaurang Brygghuset. Sofia berättade om programmet för den kommande dagen.
Sofia Svensson 2Btygghuset Vi besökte Fågelö kapell där man på inskriften på de äldre gravarna kunde läsa titlar som var fiske och båtnäring nära.
fagelo_kapellDärefter besökte vi Fågelö gård. Frun på Fågelö Gård, Elisabeth Thisner,
 berättade om gården, dess historia och hur man i dag sköter driften av gården.
fagelo_gardVidare besökte vi Torsö Hembygdsmuseum. Museivärden Sten Lundblad visade oss runt i museet som hade en inriktning mot båtbyggeri som naturligtvis var viktigt på ön där förr fiske var huvudnäringen.
fagelo_hembygdsmuseumVäl så viktigt för deltagarna var inköp av Klings glass i den närliggande kiosken. Klings glass, som har sin bas i Mariestad, är bekant av många från trestads-området.
kling_glassVi visades runt på övriga delar av ön med ett kort besök i Fågelö kyrka och vidare med öns utsiktspunkter både mot Vänern och naturligtvis det närliggande Mariestad.
Torsö-resan avslutades med lunch på Brygghuset.