Bygdemöte 2016-11-06

Höstmöte söndag 6 november kl. 14.00 i Rösebo-lokalen
Den 6 november 2016 hade Vår Bygd sitt höstmöte i Rösebo-lokalen. Vädrets makter var inte nådiga. Snöstorm, halka och oplogade stora landsvägar gjorde att vi som kokade kaffet och dukade inte visste om det skulle komma några gäster.

dukat

Snöovädret lugnade ner sig och många besökare kom till höstmötet. Ordf. Jan Larsson berättade om hur traktens vägnät utvecklats från 1700-talet och framåt. Vi fick också höra hur reglerna för vägarnas snöskottning var på den gamla tiden. Det passade ju bra denna snöiga dag.

Kerstin Larsson gjorde reklam för det kommande arbetet i föreningen med att inventera floran i Vår Bygd. En söndagseftermiddag i slutet av januari kommer Bo Eriksson från Uddevalla att berätta och visa bilder på vårens och försommarens första blommor. Bo Eriksson är den duktige växtkännare som guidade oss då tittade på ”Artrik vägkant” vid Lillesjön. En lista skickades runt bland de närvarande och tillsammans med de som tidigare anmält sitt intresse för inventering av floran finns det nu 32 intresserade. Så roligt! Kerstin visade också fem bilder på blommor. Bland annat bild på blomman blåsuga. Det var en blomma som tre personer i publiken hade lokalt namn på. Blåsugan kallades förr i bygden för höling, vallgosse och vallhöling.

blasuga

 Blåsuga

Dagens musikaliska underhållning stod Sivikens Spelmanslag för. Dessa musikanter bjöd oss på sång, musik och historier från bygden. Dessutom fick vi sjunga allsång. Tack för den glada musiken som värmde oss denna snöiga dag. Tack till alla som kom till vårt höstmöte.

underhallning