Vandring 1 maj 2019 i Binäs

1 maj vandring i Binäs 2019

Årets 1 maj-vandring gick med start vid Rösebo skola.
55 personer hade mött upp i ett nästan idealiskt vandringsväder.
Innan vandringen startade informerade vår ledare för dagen, Lars Krantz, om vandringen och de alternativa vägar man kunde välja.
Ragnhild Hallsten berättade om Rösebo skola och dess 137-åriga historia och en del anekdoter från olika tider i skolans historia.
Den som för de flesta är förknippad med Rösebo skola är Anders Lindelöv som under 37 år tjänstgjorde som lärare i skolan. Många från trakten har haft Anders Lindelöv som lärare och har minnen och åsikter om läraren och den skoltiden.
Skolan renoverades för några år sedan till bra standard. F.n. har skolan 24 elever som är fördelade på 0 (förskola) och årskurserna 1-3.

Vi gick sedan vidare till Nolgården och vidare till Lugnet. Där möttes vi Cecilia Pedersen som guidade oss i familjens fantastiska och fantasifulla trädgård. Bilderna får tala för sig själva.

Efter en kafferast i trädgården återvände en del deltagare direkt till Rösebo skola medan huvudparten vandrade vidare mot nordväst mot Lilla Kopperud och sedan ut på vägen mot Västra Bodane och vidare mot Rösebo-krysset och åter till Rösebo skola.
På vandringen, som genomfördes i ett fördelaktigt väder, fanns deltagare i alla åldrar, från 5 år och uppåt.
Vi tackar Lars Krantz som fört oss runt på hela vandringen.